Pi en Lies (Medium)ALBLASSERDAM – Na 35 jaar actief te zijn geweest voor het Rode Kruis Alblasserdam hebben Pi en Lies uit Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland als vrijwilligers afscheid genomen. Dit gebeurde tijdens een lunch, ter afsluiting van het seizoen. “Het ging tijdens de lunch uiteraard over hoe het vroeger was toen alles……eh.…..anders was,” vertelt Hennie Faasen, bestuurslid van het Rode Kruis, afdeling Alblasserdam.

Veel huisbezoeken
Faasen vervolgt: “In de 35 jaar hebben ze heel veel huisbezoeken afgelegd, veel handwerken geruild, gemaakt en verkocht. De opbrengst was voor het plaatselijke Rode Kruis, waarvan dan weer leuke uitjes werden georganiseerd voor de ouderen en gehandicapten. Ook toen waren er al genoeg mensen die graag iemand op bezoek kregen voor een praatje, een spelletje spelen of een ritje in de rolstoel. Dat was natuurlijk het fijnste van alles. Samen met de vrijwilligster een boodschapje doen of even over de markt. Gewoon er even uit of een beetje extra aandacht.”

Nieuwe voorzitter
Geheel onverwachts (voor de dames dan), kwam de nieuwe voorzitter binnen om de dames een bloemetje aan te bieden en te bedanken voor deze geweldige belangeloze inzet over 35 jaar, die zeer gewaardeerd werd. De voorzitter vond het ook een goede gelegenheid om kennis te maken met de overige dames van het Rode Kruis.

Bezoekje
Faasen besluit: “Na een kopje koffie te hebben gedronken ging de voorzitter weer huiswaarts waarna de lunch gezellig werd voortgezet. Uiteraard blijven de (gepensioneerde) dames graag op de hoogte van het wel en wee van onze afdeling. We houden hen op de hoogte met de verslagen van de maandelijkse bijeenkomsten, maar ook door af en toe eens binnen te wippen. Beide dames zijn al over de 80 en dus ook al toe aan af en toe een bezoekje van een vrijwilligster.”

Pi en Lies (Medium)