image4 (Medium)ALBLASSERDAM – Een paard is vrijdagavond 5 augustus 2016 bij de weilanden langs het Buitenpad, ter hoogte van de Plantageweg in Alblasserdam, in een sloot gevallen. Het dier kon er niet meer op eigen kracht uitkomen. De brandweervrijwilligers en de leden van de jeugdbrandweer wisten het paard met behulp van brandslangen weer op de kant te slepen. De te water geraakte Tinker van de zorgboerderij is ongedeerd gebleven en staat inmiddels veilig op stal.

Het is de zevende keer in korte tijd dat hulpverleners (brandweer / politie) uitrukken voor een te water geraakt dier in Alblasserdam. Eerder raakten al een stier, drie paarden en twee schapen te water.

Foto’s: Henrico Hoogland en Arie den Boer.

CpHWYRWW8AMycqh (Medium)

image4 (Medium)

image7 (Medium) image12 (Medium) image13 (Medium) image14 (Medium) IMG_1749 (Medium)