DSC_2133 (Medium)ALBLASSERDAM – Extra feestelijk. Dat moet dit tiende lustrum van Jeugdland Alblasserdam 2016 worden. Behalve dat alle ‘oude’ tradities in ere blijven, zijn er dit jaar ook nieuwe activiteiten: het huttendorp en de beroependag. Daarmee blijft het grote kinderevenement in de zomervakantie een aantrekkelijke week voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Dit jaar vindt deze plaats van maandag 15 tot en met 19 augustus.

Jeugdland verzorgt al vijftig jaar een creatieve week waarin kinderen naar hartenlust kunnen knutselen, naaien en bloemstukjes maken. Sinds enkele jaren is daar het gamen in de bioscoopzaal bijgekomen en de aanwezigheid van sportverenigingen die clinics verzorgen.

Beroependag
De nieuwe activiteiten van dit jaar zijn deels op initiatief en samenwerking met betrokken partners ontstaan. De beroependag is naar een idee van MAAT ontstaan na een ‘onderonsje’ met enkele leden van het bestuur. Het bestuur van Jeugdland heeft het concept enthousiast opgepakt om zo fun en educatie met elkaar te verbinden. Plezier blijft voorop staan. Zo komt MAAT bijvoorbeeld met een behendigheidsparcours voor de kinderen met de heftruck en mogen zij kranen om de bal op de juiste plaats te krijgen. Na afloop van de twee onderdelen ontvangt ieder kind een behendigheidscertificaat. Daarnaast biedt het bedrijf in samenwerking met TLN en Veilig Verkeer Nederland een doe-les ‘veilig op de weg met vrachtwagens en dode hoek’. Kinderen krijgen in kleine groepjes een korte introductie, nemen plaats in de vrachtwagen en staan ernaast om te ervaren wat de dode hoek is. Verder bieden onder andere ook grond-, weg- en waterbouwbedrijf Hak, afval- en energiebedrijf HVC en de Politie activiteiten voor de kinderen aan.

Huttendorp
Ook nieuw dit jaar is het bouwen van een huttendorp. Met hamers en spijkers gaan de kinderen zelf aan de slag. Wie wil meedoen moet zich vooraf inschrijven. Een inschrijfformulier hebben alle kinderen via school ontvangen, maar het kan ook via de website. Bouwmarkt Hornbach ondersteunt deze activiteit en heeft 15 gereedschapskisten geschonken. Manager Bart Wortel zal zelf ook actief meehelpen bij een huttendorp.

De organisatie en vrijwilligers van Jeugdland zijn er klaar voor. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom. Alle informatie over Jeugdland is te vinden op www.jeugdlandalblasserdam.nl of op de Facebookpagina.

DSC_2133 (Medium)