IMG_4033 (Medium)KINDERDIJK – Door de afsluiting van de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel, is het deze week extra druk bij de veerpont van Kinderdijk. Woensdagavond 27 juli 2016 leidde dit tot laat in de avond tot lange files en gefrustreerde automobilisten. Rond 23.00 uur stond er in Kinderdijk nog een file van zo’n drie kilometer. “Stom dat ze in de avond niet twee ponten laten varen. Ik sta al drie kwartier te wachten,” mopperde een Krimpenaar.

Een Lekkerkerker vroeg aan de verkeersregelaar of hij wel eens had gedacht aan een ‘werkoverleg’. De regelaar legde uit dat hij al had doorgegeven dat de rij kilometers lang was, maar dat dit verder geen concrete maatregelen had opgeleverd.

Een derde in de rij vroeg zich af waarom het parkeerterrein van IHC niet als opstelplaats wordt gebruikt. “Dat was toch beloofd? Stel die auto’s daar op. Dan kan de rest van het verkeer dat niet met de pont mee wil, in ieder geval gewoon verder.” Die optie was volgens de verkeersregelaar echter niet mogelijk. “Daar hebben we vanavond  te weinig mensen voor. Dan heb je zo zes man extra nodig om dat in goede banen te leiden.”

De file stond overigens alleen aan de Kinderdijkse kant. Vanaf de overkant kwam nauwelijks verkeer.

Het groot onderhoud aan de Algerabrug duurt zaterdag 18.00 uur. Tijdens de afsluiting vaart de pont 24 uur per dag. Overdag wordt er met twee ponten gevaren. De overtocht is gratis.

IMG_4014 (Medium) IMG_4033 (Medium) IMG_4052 (Medium)