IMG_2849 (Medium)ALBLASSERDAM – Dat ook hulpverleners soms zelf hulp nodig hebben, ondervonden ambulancechauffeur Peter en zijn collega maandagmiddag 25 juli 2016 in Alblasserdam. De twee waren met de ambulance met spoed onderweg naar een ‘binnenshuismelding’ in Alblasserdam. Op de Edisonweg in het Damdorp schoot er onder de motorkap een slang los, waardoor de motor stilviel.
Het lukte de chauffeur nog net om de ruim drie ton wegende wagen vanaf de Edisonweg de (rustigere) Kelvinring op te draaien. Daar kwam het voertuig stil te staan.

Geen hinder
Inmiddels werd direct een andere ambulance, die in de buurt was, opgepiept om de spoedrit over te nemen en alsnog naar de ‘binnenshuismelding’ te gaan. De patiënt heeft hierdoor geen hinder ondervonden van de gestrande ambulance.

Geholpen
De ambulance is niet veel later door medewerkers van een garage in de buurt gerepareerd. “Dankzij Peugeot #mulder #alblasserdam konden wij weer snel op pad,” laat chauffeur Peter via Twitter weten.

Veiligheidsregio
De auto staat inmiddels in de garage van de Veiligheidsregio in Dordrecht, om dinsdag verder nagekeken te worden.

IMG_2849 (Medium)

IMG_2845 (Medium)