horeca lammetjeswielALBLASSERDAM – De verwachte toeloop naar het mobiele horecapunt van Aries IJs en Meer in recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam is, ondanks de grote hoeveelheid aanwezigen, teleurstellend. Dat meldt ondernemer Arie Taal. Sinds begin juli is gestart met een proef met een mobiele ijs- en snackkar nabij het strand van het Lammetjeswiel. Vanwege de magere verkoopcijfers is besloten het concept aan te passen.

Minder
“We gaan vanaf vandaag, vrijdag 22 juli 2016, alleen nog patat, ijs, frisdrank en water verkopen. Saté, hotdogs en hamburgers werden te weinig verkocht, dus dat verkopen we niet meer. Verder zal de verkoop de komende tijd door één in plaats van twee medewerkers gedaan worden,” aldus Taal.

Proef
Het mobiele horecapunt bij het Lammetjeswiel is dit jaar nog een proef. Als na de zomer blijkt dat het alsnog een succes is, gaan de werkgroep Lammetjeswiel en de gemeente met de ondernemer in gesprek over de mogelijkheden in de toekomst.

Wens Alblasserdammers
De proef met mobiele horecavoorziening komt voort uit de plannen voor de facelift van het gebied. Een (kleine) horecavoorziening in het Lammetjeswiel waar bezoekers iets te eten en te drinken kunnen kopen is een wens van veel Alblasserdammers.

Seizoensstandplaats
Arie Taal is geen onbekende in deze regio, op zonnige dagen is hij met zijn nostalgische ijscokar regelmatig bij de molens van Kinderdijk te vinden. Hij liet de gemeente Alblasserdam weten belangstelling te hebben voor een seizoensstandplaats in het Lammetjeswiel waar hij meer wil verkopen dan alleen ijs. Omdat dit initiatief goed past in de ontwikkeling van het Lammetjeswiel wil de gemeente hem deze gelegenheid graag bieden. Het college heeft daarom besloten voor deze proef af te wijken van het standplaatsenbeleid en de ondernemer dit zomerseizoen toe te staan behalve ijs ook snacks en non-alcoholische drankjes te verkopen.

Facebook
De rest van de zomer staat de mobiele snackkraam, zodra het 20 graden of warmer én droog weer is, in principe van 14.00 tot minimaal 19.00 uur (bij heel warm weer vanaf 12.00 uur) in het Lammetjeswiel. Arie Taal geeft via  zijn facebookpagina aan wanneer hij aanwezig is.

horeca lammetjeswiel