IMG_1999 (Medium)ALBLASSERDAM – Gert Bouter uit Alblasserdam is woensdagavond 13 juli 2016 benoemd tot erelid van de Alblasserdamse IJsclub (AYC). De Damdorper, die ernstig ziek is, heeft zo’n 55 jaar vrijwilligerswerk gedaan voor de AYC. Daarnaast heeft hij meegeholpen bij de organisatie van (schaats)wedstrijden en de opbouw van het clubgebouw. Verder was de heer Bouter altijd aanwezig bij de skeelermolen –en skeelerstempeltochten.

Kennis
“Ook jouw elektrotechnische kennis en kennis van de bediening van de veegmachines kwam de ijsclub ten goede,” vertelde voorzitter Jan Baan van de AYC.

Reddingsactie
Tijdens de toespraak memoreerde Baan ook aan het feit dat Gert in januari 1987, met gevaar voor eigen leven, in actie kwam toen twee meisjes van vijftien door het ijs zakten. “Gert schoof met een touw over het ijs naar het wak en wist één van de meisjes het touw aan te reiken. Daarna lukte het vrij snel om één meisje op de kant te krijgen. Het andere meisje, kon na enige instructies van Gert, ook alsnog naar de kant getrokken worden,” vertelde de IJsclub-voorzitter.

Punch
Baan besloot: “Het bestuur draagt jou op voor ‘erelid’. En of je hem opdrinkt, weet ik niet, maar je krijgt de traditionele fles punch. Voor je vrouw hebben we een bloemetje; voor al de avonden alleen zitten. Nogmaals dank voor je jarenlange inzet voor de Alblasserdamse IJsclub.”

IMG_1981 (Medium) IMG_1986 (Medium) IMG_1993 (Medium)

Het bestuur feliciteert Gert Bouter (midden), in zijn woning aan de Ganzerik in Alblasserdam, met zijn erelidmaatschap.

Het AYC-bestuur feliciteert Gert Bouter (midden) met zijn erelidmaatschap.