VBW1ALBLASSERDAM – Komende week gaat in Landvast aan de Haven in Alblasserdam de Vakantie Bijbel Week (VBW) van start. Al tientallen jaren is de VBW voor veel Alblasserdamse kinderen het hoogtepunt van de vakantie. Iets waar ze al weken lang naar uit kijken en waar ze het weken later nóg over hebben.  In de eerste week van de schoolvakantie, van maandag 11 juli tot en met donderdag 14 juli 2016 zijn alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar van harte welkom in Cultureel Centrum Landvast.

“We beginnen om 9.30 en het duurt tot 11.30. De ruim 90 (!) vrijwilligers hebben hele creatieve knutselwerkjes, leuke liedjes, mooie verhalen en spannende spellen voorbereid. Dankzij gulle sponsors en donaties kunnen alle kinderen gratis deelnemen,” meldt de organisatie.

Aan tafel
Elk jaar staat tijdens de VBW een thema centraal. En dit jaar is het thema: Aan tafel. Elke dag horen de kinderen een Bijbelverhaal waarbij ‘samen eten’ een belangrijke rol speelt. “Met elkaar aan tafel gaan herinnert ons aan een belangrijk aspect van wie Jezus is: Hij zoekt mensen op en eet met hen. Aan tafel laat Jezus zien wie Hij is en hoe het leven met Hem eruit ziet. Hij laat zien dat iedereen bij Hem welkom is,” aldus één van de organisatoren.

Slotavond
Donderdagavond 14 juli is er een slotavond. Daarvoor zijn alle kinderen met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders van harte uitgenodigd. Dit jaar staat er een spannende theatervoorstelling van poppenspeelster Carla Vis op het programma. De slotavond begint om 19.00 en duurt tot ongeveer 21.15.

Welkomstdienst
De zondag ná de VBW, 17 juli, is er om 9.30 een speciale VBW-kerkdienst in de Grote Kerk in Alblasserdam (Cortgene). De dienst sluit aan bij het thema van de VBW en er wordt in die dienst een themalied gezongen.

Nog even alles op een rij:

Ma. 11 – do. 14 juli         9.30 – 11.30                       Vakantie Bijbel Week                   Landvast

Do. 14 juli                           19.00 – 21.15                     Slotavond                                          Landvast – Grote zaal

Zo. 17 juli                            9.30                                       Welkomstdienst                             Grote Kerk, Cortgene

Bezoek ook de website en Facebookpagina van de VBW. Wie vragen heeft, kan mailen naar vbwalblasserdam@gmail.com

VBW1