DSC07535 (Medium)ALBLASSERDAM – Groep acht van Kindcentrum De Loopplank heeft afgelopen week op een bijzondere en stijlvolle manier afscheid genomen van hun vertrouwde basisschool. In een periode van acht jaar hebben de kinderen veel geleerd, zijn er vriendschappen ontstaan en is er lief en leed gedeeld.

De kinderen werden, geheel in stijl van het thema Amerika, door een Amerikaanse limo feestbus opgehaald en uitgezwaaid door hun leerkrachten, leerlingen, opa’s, oma’s, ouders en broers en zussen. Vervolgens werden de kinderen onthaald bij een van de leerlingen thuis en werd een sportief eindfeest georganiseerd. Na afloop was er een barbecue, waar ook (oud)  leerkrachten en de (groot)ouders waren uitgenodigd om afscheid te nemen en nog eens na te praten over de afgelopen 8 jaar lief en leed en uiteraard de afscheidsmusical “De Finale” die op 28 juni met veel succes werd opgevoerd in Landvast.

Volgend jaar nieuwe school
Het unieke aan het afscheid van deze groep 8 is dat vanaf volgend schooljaar, De Loopplank als nieuwe school start samen met De Boeg. De scholen gaan vanaf volgend schooljaar samen verder met een nieuwe naam: De Twijn.

Geslaagd eindfeest
Voor de leerlingen breekt nu een welverdiende periode van rust aan voordat zij moeten starten op de middelbare school. Voor ieder van hen een leuke maar ook spannende periode, maar in ieder geval kunnen zij terugkijken op een zeer geslaagd eindfeest, mogelijk gemaakt door de (groot)ouders.

Tekst en foto’s ingezonden door Jacqueline Groenewoudt.

DSC07535 (Medium)

20160706_131041 (Medium)