Luchtballon KinderdijkKINDERDIJK  – De mislukte landing van de luchtballon bij Kinderdijk, van woensdagavond 6 juli 2016, is door Nel Ros uit Kinderdijk gefilmd. De beelden zijn hieronder te zien. Bij de landing van de ballon vielen woensdag drie mensen uit de mand, nadat de mand in een sloot terecht kwam. Het drietal liep een nat pak op, maar bleef ongedeerd. De luchtballon ging vervolgens direct weer de lucht in. In Hendrik-Ido-Ambacht wist de piloot de ballon alsnog veilig aan de grond te krijgen.

Politie
De te water geraakte mensen werden in Kinderdijk opgevangen door buurtbewoonster Henny Hoek. De politie zorgde ervoor dat de groep later op de avond werd herenigd.

Touw
Het bedrijf Luchtreiziger, dat de ballonvaart organiseerde, laat vrijdag 8 juli 2016 tegenover het AD De Dordtenaar weten dat vermoedelijk een touw bleef haken, waardoor de ballon te veel warme lucht verloor en daardoor te snel zakte. De acht passagiers krijgen een gratis ballonvaart aangeboden.

Filmpje: Nel Ros.

Foto’s: Jaap de Vries en Matthijs Peters.

 

_DSC5393 (Medium) _DSC5394 (Medium) _DSC5395 (Medium) 20160706_214531 (Medium)