Carmen Valk Struik (Medium)ALBLASSERDAM – De Stichting Voedselbank Alblasserdam heeft, na geruime tijd op zoek te zijn geweest, onlangs in Carmen Valk-Struik een nieuwe voorzitter gevonden. In een half jaar tijd hebben meerdere wijzigingen in het bestuur plaats gevonden. Zo werd Henk Vis de nieuwe penningmeester en nam Jantine Stam de rol van secretaris op zich.

De afgelopen periode nam Martijn Provily de rol van voorzitter waar. Hij is blij dat de stichting in Carmen Valk een gedreven en enthousiaste nieuwe bestuurder heeft gevonden. Valk vertelt: “Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor het goede doel. Ik ben al langer betrokken bij de stichting. Regelmatig lever ik kleding en gebruikte spullen aan die een ander weer heel goed kan gebruiken. Toen ik zag dat de stichting op zoek was naar een nieuwe voorzitter heb ik direct gereageerd, het past bij mij.” Het is niet de eerste bestuursfunctie die Valk bekleedt. Zij deed reeds ervaring op binnen het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Ingenieurs en was voorzitter van een oudercommissie in de kinderopvang.

Dubbeltje
Valk, die een jaar geleden is gestart als ondernemer, vervolgt: “Er bestaan nogal wat misverstanden over mensen die bij de Voedselbank terecht komen. Je kunt er niet van uit gaan dat het jou nooit zal overkomen. Door een samenloop van omstandigheden kan het dubbeltje zomaar de verkeerde kant opvallen. Ik vind het moeilijk om me voor te stellen hoe het moet zijn als je in zo’n situatie terecht komt. Landelijk gezien is ruim 40% van de mensen die door de Voedselbank worden geholpen jonger dan 18 jaar. Deze kinderen zijn voor hun voeding afhankelijk van ons. Dit zijn cijfers die mij hard raken en ervoor zorgen dat ik extra gedreven ben om mij in te zetten voor deze stichting.”

Giften
De Voedselbank draait volledig op giften van particulieren en het bedrijfsleven. Donateurs zijn nog altijd welkom, zowel in financiële als in materiële zin. Zo staat er een ruilkast (weggeefhoek) op locatie waarvoor diverse gebruikte spullen kunnen worden aangeleverd. Daarnaast heeft de Voedselbank Alblasserdam onlangs een nieuw rekeningnummer geopend. Deze is te vinden op de website (www.voedselbankalblasserdam.nl) waar tevens meer informatie is terug te vinden over de activiteiten van de stichting. Wilt u op een andere manier iets betekenen, neem dan contact op via info@voedselbankalblasserdam.nl.

Carmen Valk Struik (Medium)