IMG_1508b (Medium)ALBLASSERDAM – Een 37-jarige man uit Irak heeft zondag 3 juli 2016 twee deuren van een woning langs de Blokweersingel in Alblasserdam ingetrapt en vervolgens in de woning een vrouw bedreigd met een mes uit haar eigen keuken. Volgens het slachtoffer, een 41-jarige vrouw uit Syrië, riep de man dat hij de keel van de vrouw door zou gaan snijden. De politie kwam met vijf politievoertuigen met spoed ter plaatse. De man werd aangehouden, in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau.

De vrouw, die onlangs naar Nederland vluchtte en sinds kort in Alblasserdam woont, bleef ongedeerd. Wat de precieze aanleiding is voor de vernieling en bedreiging, is nog niet bekend.

Dankzij een alerte melder, die direct 112 belde, is mogelijk een drama voorkomen, meldt wijkagent Jan-Peter de Vreede op Twitter.

IMG_1502p (Medium) IMG_1506b (Medium) IMG_1508b (Medium) IMG_1516 (Medium) IMG_1525 (Medium) IMG_1536 (Medium)