IMG_1358 (Medium)ALBLASSERDAM – Samen met de wijkagenten en wijkbewoners / initiatiefnemers heeft burgemeester Jaap Paans donderdag 30 juni 2016 een bordje onthuld, waarop zichtbaar is dat er een Whatsapp Buurtpreventie actief is in de wijk. De onthulling vond plaats in de Kerkstraat, op de kruising met de Dam/Plantageweg. De komende dagen worden ook Whatsapp Buurtpreventieborden geplaatst in de Plantageweg/Cornelis Smitstraat, de Plantageweg/Van Eesterensingel en de Randweg/Vondellaan.

Sinds enkele maanden heeft de ‘Oude Torenwijk’ een eigen Whatsappgroep waarin verdachte situaties worden gemeld en mensen worden gewaarschuwd. Inmiddels doen ruim 150 buurtbewoners mee. Het initiatief voor de groep komt van een aantal buurtbewoners. Burgemeester Paans en de wijkagenten zijn blij met het initiatief. “Boeven vangen doen we graag, maar we zijn in negen van de tien gevallen wel afhankelijk van meldingen die mensen doen. Dit initiatief juichen we daarom van harte toe. Met elkaar zie je meer, maar mensen hoeven geen tweede politieagent te worden,” vertelde wijkagent Jan-Peter de Vreede.

Niet fysiek
De burgemeester vulde aan: “We zien dat in omliggende gemeenten, waar ook gestart is met een buurtwhatsapp, situaties worden opgelost, die normaal niet opgelost worden. We verlangen overigens niet van mensen dat ze fysiek gaan ingrijpen.”

Appgroep
Een Buurtswhatsapp is een Whatsappgroep, van en voor buurtbewoners, die zich richt op het signaleren van verdachte situaties. Het is een burgerinitiatief en dient als vorm van buurtwacht. Het doel van een Buurtswhatsapp is om met de buurt te zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Mede door een Buurtswhatsapp kunnen inwoners zelf een groot gebied in de gaten houden.

Aanmelden kan via:
oudetorenwijk@gmail.com
o.v.v je naam, adres en 06-nummer.
Minimum leeftijd 18 jaar.

IMG_1314 (Medium) IMG_1336 (Medium) IMG_1364 (Medium)

IMG_1358 (Medium)

Op de foto staan van links naar rechts: burgemeester Jaap Paans, de beheerders / initiatiefnemers Arno Carnas, Hans-Jaap Moerkerken en Frans Bogaerds en rechts: wijkagent Jan-Peter de Vreede.