Opening 3 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Twee huizenblokken langs de Middelweg in Nieuw-Lekkerland bestaan honderd jaar. Dat wordt deze week gevierd met een eeuwfeest.  Onder grote belangstelling opende de oudste bewoonster, mevrouw Verschoor, de feestweek ter ere van het honderdjarig bestaan van Middelweg 12-48. Met het doorknippen van een lint werd herdacht dat in 1916 de eerste huid werd gelegd (heipalen slaan deden ze nog niet) van de twee oudste blokken huizen aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland.

Daarna hees de jongste bewoner, Quinten Berger, de vlag in top. Voor de gelegenheid hadden veel bewoners zich gekleed in stijl van honderd jaar geleden.

Tijdens de feestweek is er van alles te doen rondom de twee oude blokken huizen. Zo was er onder andere op woensdagavond een reünie voor oud-bewoners en is er vrijdagavond een gehaktballenavond. Ook voor de jeugd zijn er activiteiten, zoals de Cup Cake Cup, slootje springen en een graffiti workshop. De week wordt zaterdag afgesloten met de Middelmix, een gezamenlijke maaltijd met het thema ‘Eten van toen’. Er staat onder andere gruttenbrij, karnemelkse pap en kaantjes op het menu.

Foto’s: Richard Slagboom.

Opening 2 (Medium) Opening 3 (Medium) Opening1 (Medium)