wabpt (Medium)ALBLASSERDAM – In de ‘Oude Torenwijk’ in Alblasserdam worden binnenkort vier borden geplaatst waarop zichtbaar is dat er een Whatsapp Buurtpreventie actief is. De borden komen aan de belangrijkste ingangen van de wijk te staan. Burgemeester Jaap Paans onthult donderdag 30 juni om 16.00 uur het eerste bordje. Dit gebeurt in de Kerkstraat, op de kruising met de Dam/Plantageweg. De volgende borden Whatsapp Buurtpreventie worden in de komende dagen geplaatst in de Plantageweg/Cornelis Smitstraat, de Plantageweg/Van Eesterensingel en de Randweg/Vondellaan.

Sinds enkele maanden heeft de ‘Oude Torenwijk’ een eigen Whatsappgroep waarin verdachte situaties worden gemeld en mensen worden gewaarschuwd. Inmiddels doen 150 buurtbewoners mee.

De reden voor het initiatief is om vanwege buurtpreventie samen met de buurt verdachte situaties snel te kunnen melden. Een Buurtswhatsapp is een Whatsappgroep, van en voor buurtbewoners, die zich richt op het signaleren van verdachte situaties. Het is een burgerinitiatief en dient als vorm van buurtwacht. Het doel van een Buurtswhatsapp is om met de buurt te zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. En mede door een Buurtswhatsapp kunnen inwoners zelf een groot gebied in de gaten houden.

Burgemeester Paans van Alblasserdam en de wijkagenten juichen het initiatief van harte toe.

wabpt (Medium)

Eén van de bordjes in een andere gemeente.