IMG_0937 (Medium)ALBLASSERDAM – Op de wrakkenplaats langs de A15 bij Alblasserdam is donderdagavond 23 juni 2016 een grote controle gehouden. Aan de actie deden de politie, de ANWB, de RDW, het Openbaar Ministerie en de vreemdelingenpolitie mee. In het totaal werden er 13.812 voertuigen gescand door camera’s bij de tunnel. Dit leverde onder meer staandehoudingen op van een fiscale wanbetaler, een internationaal gesignaleerd persoon (die direct werd aangehouden), een bestuurder zonder geldig rijbewijs en twee personen die gesignaleerd staan als leden van criminele bendes die Europa doorreizen met als doel misdrijven te plegen.

Snelheidsboetes
Verder werden er 739 snelheidsovertredingen geconstateerd. Op de baan richting Rotterdam reden 135 mensen te hard en op de baan richting Gorinchem reden 604 mensen te snel. De hoogste boete was voor de bestuurder die zestig kilometer te snel reed. In de zogenoemde ‘controlestraten’ bij de wrakkenplaats werden achttien verkeersboetes uitgeschreven voor ‘mulderfeiten’.

Belasting
Tot slot waren er ‘hits’ voor de belastingdienst. Er werden door vijftien voertuigen in beslaggenomen, omdat de bestuurder nog openstaande belastingaanslagen had staan. Verder werd er 12.177 euro aan belastinggeld geïnd.

Discriminatie
Bij de controle werd diverse malen geklaagd dat de politie zich schuldig zou maken aan discriminatie / etnische profilering, omdat er vooral getinte mensen aan de kant gezet leken te worden. De politie legde elke keer opnieuw uit dat huidskleur geen selectiemiddel was. Een Noord-Afrikaanse postbezorger, die vond dat er sprake was van discriminatie en dat één van de agenten te weinig respect voor hem had, eiste het dienstnummer van de agent. Nadat de agent dit had gegeven en hij de man zo’n tien keer had aangespoord om te vertrekken, verliet de jongeman uiteindelijk de controleplaats. Sinds rapper Typhoon en keeper Kenneth Vermeer de afgelopen tijd landelijk in het nieuws kwamen, omdat ze vonden dat ze racistisch behandeld werden bij politiecontroles, krijgen agenten bij verkeerscontroles veel vaker te horen dat ze discrimineren.

20160623_212135 (Medium) 20160623_212349 (Medium) 20160623_213004 (Medium) IMG_0881 (Medium) IMG_0893 (Medium) IMG_0902 (Medium) IMG_0907 (Medium) IMG_0937 (Medium) IMG_0941 (Medium) IMG_0965 (Medium) IMG_0976 (Medium)

IMG_0969 (Medium)

Deze goedlachse mannen hadden geen problemen met de controle…