McDonalds2016©ceesvdwal_5 (Medium)Dit betreft een advertorial.
ALBLASSERDAM – McDonald’s Alblasserdam is vernieuwd. Van maandagmorgen 20 juni tot in de late uurtjes van de dag daarop heeft de keuken én bestelcounter een metamorfose ondergaan. Geheel vanuit de filosofie Good Food Fast. Want McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. Het restaurant is na twee dagen alweer operationeel. Franchisenemer Dick Bovekerk is er content mee: ‘We zijn klaar voor nieuwe ontwikkelingen.’

Aan de buitenkant valt niets te bespeuren van de drastische interne verbouwing. En zelfs ook een snelle blik naar binnen levert geen bijzondere verrassing op. McDonald’s Alblasserdam is in navolging van inmiddels zo’n 150 andere restaurants in het kloppende hart verbouwd. De keuken is volledig op de schop gegaan om zodoende nog beter en sneller aan de wensen van de gasten te kunnen voldoen. Dick Bovekerk legt uit waarom deze verbouwing een logische stap is: ‘De persoonlijke wens van onze gasten komt steeds meer centraal te staan bij McDonald’s. Dat betekent dat je real time op bestellingen moet kunnen inspelen. Om gasten zo snel mogelijk te voorzien van hun bestelling werd tot nu toe in de keuken op basis van verwachtingen voorgewerkt. Afhankelijk van dag en tijdstip heb je een bepaald beeld van welke producten op dat moment hard gaan. Desondanks loop je soms toch achter de feiten aan. Een klant kan vier Big Macs bestellen – die ook klaarliggen – maar één daarvan wenst de klant zonder uitjes en augurk. Dan moet de gehele bestelling op dat moment opnieuw worden klaargemaakt, terwijl de al kant-en-klare Big Macs blijven liggen. Met de nieuwe indeling in de keuken kunnen we iedere bestelling à la minute klaarmaken. Hierdoor werken we sneller en efficiënter.’

Aan tafel
De nieuwe indeling en productielijn in de keuken is direct een voorloper op ontwikkelingen in de toekomst voor McDonald’s Alblasserdam: “Creëer je eigen Burger” en “Table Service”. ‘Bij zo’n 50 McDonald’s restaurants in Nederland is de Table Service al ingeburgerd. Het is de mogelijkheid voor gasten om na het plaatsen van een bestelling deze aan tafel door een servicemedewerker te laten serveren. Dick Bovekerk: ‘Zodra de nieuwe werkwijze in onze keuken soepel verloopt, zullen we direct deze nieuwe service invoeren. Uit de praktijk bij andere McDonald’s restaurants blijkt dat gasten minder wachttijd en meer comfort ervaren. Het zorgt bovendien voor een betere restaurantbeleving. Table Service is vooral voor jonge gezinnen erg praktisch. Ouders hebben minder om handen en kunnen hun volledige aandacht aan de kinderen schenken.’

Creëer je eigen Burger
Nog zo’n ontwikkeling in de markt is het feit dat restaurantgasten meer en meer willen genieten van producten die zij kunnen aanpassen aan de eigen smaak en voorkeur. Daarop speelt McDonald’s in met de optie zelf je burger samen te stellen. Gasten kiezen via de bestelkiosk welke variant zij willen en kunnen dan extra vlees of kip toevoegen. Ook kan de gast een plak kaas of bacon meer of minder tegen een vaste meerprijs. Pilots hebben het succes inmiddels al bewezen. Het zal niet lang duren of ook in Alblasserdam kunnen we onze persoonlijke burger nuttigen.

Geoliede machine
Twee dagen is niet lang voor zo’n rigoureuze verbouwing. Dick Bovekerk: ‘We zijn niet het eerste restaurant waar de keuken op deze wijze is verbouwd. Dat is het enorme voordeel dat alles vanuit McDonald’s wordt georkestreerd. Een verbouwing als dit is als een goed geoliede machine, waarbij alle fases op de minuut zijn gepland en naadloos op elkaar aansluiten. Er wordt gebruik gemaakt van vaste aannemers die exact weten wat hen te doen staat. Om die reden konden we na twee dagen verbouwen alweer open.’

Overigens zullen gasten toch wel een verandering zien. Want behalve de keuken is ook de bestelcounter vernieuwd op de nieuwe werkwijze. Het aantal bestelpunten is iets verminderd en een extra bestelkiosk is toegevoegd. Dick Bovekerk is er met zijn team klaar voor. Glunderend: ‘Mooi als je zo kunt meegaan met de wensen van je gasten. McDonald’s Alblasserdam is er weer klaar voor!’

Foto’s: Cees van der Wal.

McDonalds2016©ceesvdwal_5 (Medium) McdonaldsAlblasserdam©ceesvdwal_3 (Medium) McdonaldsAlblasserdam©ceesvdwal_14 (Medium)