IMG_9030 (Medium)ALBLASSERDAM – Het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam is door de AVRO/TROS Klassieken, samen met vier andere koren, genomineerd voor ‘Leukste Koor van Nederland’.  De 180 koorleden, het bestuur en de dirigent Peter Overduin uit Hendrik-Ido-Ambacht  zijn trots op deze nominatie. Het koor is een bijzonder en een uniek koor omdat er uitsluitend gezongen wordt als de opbrengst bestemd is voor de kankerbestrijding.
600.000
Het koor heeft de afgelopen vijf jaar bijna 600.000 euro opgehaald en geschonken aan diverse projecten voor de kankerbestrijding. Met de vaste zangcoach Annelies Schep worden er door heel Nederland  en in het buitenland concerten gegeven.

Stemmen
Om winnaar te worden heeft het koor de meeste stemmen nodig. Stemmen kan door gebruik te maken van de STEMWIJZER via www.radio4.nl.  “Wij willen dan ook op deze manier een roep doen aan iedereen om op ons koor te stemmen.  Waarvoor héél hartelijk dank,” aldus Peter Overduin.

Winnaar
De winnaar zal op vrijdag 24 juni worden bekend gemaakt in een speciale uitzending van radio 4 De Klassieken. Het winnende koor wordt uitgenodigd voor een concert met het béste koor van Nederland-Het Groot Omroepkoor-in Tivoli Vredenburg, inclusief hapjes en drankjes en een meet en greet met het Groot Omroep Koor.

IMG_9391 (Medium)

IMG_9387 (Medium) IMG_9377 (Medium) IMG_9367 (Medium)

IMG_9030 (Medium)