SONY DSCALBLASSERDAM – Vrienden van De Loopplank organiseren op vrijdag 24 juni 2016 voor de vierde keer een fancy fair op het terrein van Kindcentrum De Loopplank in Alblasserdam. Een altijd drukbezochte fair met diverse activiteiten voor de kinderen, uiteenlopende versnaperingen, loterij en veiling.

Tijdens de fair kunnen aanwezigen deelnemen aan een traditionele, openbare veiling, geleid door de ervaren veilingmeester Wouter Bussink uit Rotterdam. Geïnteresseerden kunnen bieden op een royaal aantal veilingstukken waaronder een vrachtwagenrijles aangeboden door Nederveen opleidingen en trainingen, een racebootrit op de Noord aangeboden door Jan Korteland, diverse diensten en andere stukken.

Uniek veilingstuk
De organisatoren van de fair zijn er trots op dit jaar een wel heel bijzonder veilingstuk te mogen aanbieden: een replica van het eerste theekistje, zoals dit in de zeventiende eeuw door de Vereenigde Oostindische Compagnie naar Nederland is gebracht. De eerste “Teh” werd als geschenk uit de Oriënt aangeboden aan het stadhouderlijk “Huys van Oranje”. Op deze wijze werd 5.000 jaar theecultuur naar het westen gebracht. Het nuttigen van thee verwierf status en werd hét symbool van gastvrijheid en hoffelijkheid. Eeuwen later en wel op 23 juni 1995 bood theegoeroe Karel Thieme een ander exemplaar van dit theekistje aan aan destijds Hare Majesteit Koningin Beatrix. Karel Thieme had speciaal enkele exemplaren in China laten vervaardigen die stuk voor stuk met de hand werden beschilderd.

Dit zeer bijzondere veilingstuk inclusief 1 kilo China Keemun Congou thee zal tegen een minimale opbrengst van 200 euro worden geveild. De hoogste bieder ontvangt bovendien een workshop theecultuur door Karel Thieme bij Chocolaterie en Salon de Thé Arthur Tuytel in Papendrecht. Een volledige beschrijving van het theekistje en de betekenis van de schilderingen treft u aan op de Fancy Fair pagina van De Vrienden: www.vriendenvandeloopplank.nl. De veiling start om 18:00 uur.

Activiteiten
Behalve de veiling worden bezoekers om 17:00 uur verrast met een Afrikaanse openingsshow vol zang, dans en djembé. Verder kan iedereen deelnemen aan een workshop djembé, zijn er activiteiten voor de kinderen, waaronder de bungee run, stokken vangen, kop van jut, schminken, kids manicure, art workshops verzorgd door Atelier Erbij en ballonvouwcreaties, een loterij en verschillende versnaperingen en hapjes en drankjes in Afrikaanse stijl.

De Vrienden
Stichting Vrienden van De Loopplank werft fondsen voor Kindcentrum De Loopplank en Kindcentrum De Boeg in Alblasserdam. Deze scholen wil graag het allerbeste halen uit hun missie om hun leerlingen ‘kindgericht, uitdagend onderwijs’ te bieden. Maar ook om passend onderwijs en verdieping te kunnen bieden aan ieder kind.
Met de steun van Stichting Vrienden van De Loopplank kunnen aanvullende methodes, materialen en activiteiten worden ingezet, waardoor ieder kind op De Loopplank en De Boeg zich nog beter kunnen ontplooien tot zelfstandige en zelfbewuste personen, voorzien van extra positieve bagage voor de toekomst.

Informatie
Meer informatie over de Fancy Fair en de stichting op www.vriendenvandeloopplank.nl.

1-Theekistje (Medium)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

5-Poster Fancy Fair 2016 (Medium)