zwembad blokweer Alblasserdam ichthuskerkALBLASSERDAM – Zwembad Blokweer in Alblasserdam opent woensdag 15 juni 2016 om 12.30 uur weer zijn deuren. Het water is weer op peil en woensdagochtend wordt de laatste hand gelegd aan de temperatuur van het badwater zodat zwemmers weer comfortabel hun baantjes kunnen trekken.

Vanwege een storing in de technische installatie stroomde afgelopen weekeinde zo’n 725 kubieke meter water uit het zwembad het riool in. Een van de afsluiters, die ervoor zorgt dat het water in het bad blijft, was door het uitvallen van een compressor in de nacht van zaterdag op zondag blijven hangen waardoor het water vanuit het gesloten systeem het riool in werd gepompt. Omdat er daardoor maandagochtend te weinig water in het bad stond, werd toen besloten het te sluiten.

Voorzitter Mart van der Burgh van BSSA is blij dat het probleem zo snel is opgelost en prijst de beheerder en het personeel het zwembad zowel als de leverancier van de installatie en het Ingenieursbureau Drechtsteden voor hun enorme inzet sinds zondagochtend. “Chapeau voor al deze mensen, ze hebben keihard gewerkt om dit zo snel mogelijk te verhelpen zodat we het zwembad weer snel kunnen openen.”

Het wegstromen van het water heeft geen enkel verband met eerdere lekkages aan de vloer van het zwembad bij de opening van het bad in 2014.

zwembad blokweer Alblasserdam ichthuskerk