IMG_8799 (Medium)ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag werd in de burgerzaal van het gemeentehuis in Alblasserdam een speciale dag voor Alblasserdamse (oorlogs) veteranen gehouden. De bijeenkomst werd door zo’n dertig jongere en oudere veteranen van onder meer de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, Nieuw Guinea, Libanon, Irak, Congo, Afghanistan en Mali bezocht. Burgemeester Jaap Paans vertelde in zijn speech het belangrijk te vinden dat er een Veteranendag in Alblasserdam wordt georganiseerd. “U vertegenwoordigt een stukje historie.”

Nadat ook de heer Hein Scheffer, voorzitter van het Veteranenplatform een toespraak had gehouden, waarin hij de wens uitspraak dat volgend jaar nóg meer veteranen zich aansluiten, werden er foto’s gemaakt en een film gekeken. Tot slot werd er met z’n allen een maaltijd genuttigd en interviewde de burgemeester de veteranen. Hij vroeg hen onder meer naar verbeterpunten. De algemene wens was dat ook de jongere veteranen naar de Veteranendag komen, die jaarlijks wordt georganiseerd.

“Wij willen namens Veteranen Alblasserdam, iedereen bedanken voor zijn of haar aanwezigheid,” laten David van der Rhee en Kees-Jan Hooglander weten. Van der Rhee en Hooglander namen vorig jaar de organisatie van de Veteranendag over van de heer Sanders en de heer Pols.

Foto’s: Wim Roos en Peter Stam.

IMG_8799 (Medium)

DSC_1500 DSC_1508 DSC_1530 DSC_1544 DSC_1552 DSC_1632 DSC_1642 DSC_1650 DSC_1651 DSC_1654 DSC_1656 DSC_1657 DSC_1659 IMG_8791 (Medium) IMG_8794 (Medium) IMG_8813 (Medium)