Zwembad Blokweer AlblasserdamALBLASSERDAM – Zwembad Blokweer is ook dinsdag 14 juni 2016 nog gesloten. “Zoals het zich nu laat aanzien gaat het bad in ieder geval donderdag of zoveel eerder als mogelijk weer open,” zo laat de gemeente Alblasserdam op haar website weten. Afgelopen weekeinde liep 725.000 liter water het riool in door een storing in een technische installatie.

Een van de afsluiters, die ervoor zorgt dat het water in het bad blijft, is door het uitvallen van een compressor in de nacht van zaterdag op zondag blijven hangen waardoor het water vanuit het gesloten systeem het riool in is gepompt. Omdat er daardoor maandagochtend te weinig water in het bad stond, is besloten het zwembad tijdelijk te sluiten. De verwachting was dat er dinsdag weer gezwommen zou kunnen worden. Dinsdag bleek dat dus niet zo te zijn. “Het oplossen van de technische storing duurde iets langer dan verwacht. Daarnaast moet het water, dat weer op peil is gebracht, geconditioneerd worden,” zo is te lezen op de website van de gemeente.

Zwembad Blokweer Alblasserdam