politieALBLASSERDAM – Drie kinderen zijn maandag 13 juni 2016 op de vuist gegaan op het schoolplein van basisschool ’t Nokkenwiel aan het Boerenpad in Alblasserdam. Eén van de kinderen raakte daarbij gewond. Na een bezoek aan de huisarts, werd de 9-jarige jongen doorgestuurd naar het ziekenhuis. De jongen mocht dinsdag weer naar huis. Het letsel lijkt mee te vallen.

De ouders van de betreffende klas zijn inmiddels per mail op de hoogte gebracht. Volgens de politie is er ‘veel onrust’ door een aantal zaken die in de klas spelen. “De school heeft inmiddels stappen ondernomen om de rust weder te laten keren,” zo laat de politie weten.

De wijkagenten van Alblasserdam houden de komende dagen contact met de betrokken partijen. Daarnaast wordt voor hulpverlening voor de kinderen èn de ouders gezorgd. Dit moet voorkomen dat de boel verder escaleert.

Ondanks het feit dat er sprake is van letsel, is er geen strafrechtelijke vervolging mogelijk. De kinderen zijn namelijk jonger dan twaalf jaar.

politie