IMG_9076 (Medium)ALBLASSERDAM – Jo (83) en Riek (79) Zwart uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging maandag 13 juni 2016 op felicitatiebezoek bij het echtpaar, dat sinds een jaar in één van de aanleunwoningen bij de Alblashof woont. Als geschenk overhandigde Paans een boek over de molens van Kinderdijk.

Brieven
Het tweetal leerde elkaar op een bijzondere manier kennen. Jo was uitgezonden naar Nieuw-Guinea en had daar de broer van Riek als kameraad. Deze broer spoorde Jo aan om een brief naar zijn zus in Nederland te schrijven. Dit gebeurde. Een jaar later, toen de mannen weer thuis waren, vond de eerste echte ontmoeting plaats in Overschie. “Wout, haar broer, vroeg, nadat we carnaval hadden gevierd, of ik meeging naar zijn huis om te blijven slapen. Ik dacht: nu wil ik toch wel weten met wie ik schrijf,” vertelt Jo. Die eerste ontmoeting beviel goed en resulteerde uiteindelijk in een huwelijk.

VV Alblasserdam
Meneer werkte onder meer bij de Kabelfabriek en bij Kloos. Hij was onder meer pijpfitter, bruggenbouwer en duivenmelker. Verder is hij jarenlang, samen met zijn vrouw, als vrijwilliger actief geweest bij VV Alblasserdam. “En ik ben nu erelid,” vertelt Jo trots.

Kinderen
Het echtpaar heeft vier kinderen, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. “Die helpen ons erg goed. We hebben er zoveel steun aan. Ze doen alles voor ons,” aldus Riek. Het diamanten jubileum werd afgelopen week in De Poort in Alblasserdam gevierd.

IMG_9076 (Medium)

IMG_9073 (Medium) IMG_9074 (Medium)