Ckido8eWEAAU71z.jpg largeALBLASSERDAM – Zaterdag 18 juni 2016 wordt in Alblasserdam de skeelerstempeltocht en de skeelermolentocht gehouden. De stempeltocht is bedoeld voor alle kinderen uit de groepen drie tot en met acht van de basisschool. De kinderen kunnen op een parcours tussen de Kortlandse Brug en de Witte Molen heen en weer skeeleren. Voor elke gereden kilometer geeft de SNS Bank vijftig eurocent. (maximaal vijf euro per leerling) Het opgehaalde geld gaat naar de school van het kind, die daar weer leuke dingen voor de kinderen mee kan betalen.

Diploma
De kinderen ontvangen na afloop een skate-diploma, met daarop het aantal gereden kilometers. Deelname aan de skeelerstempeltocht is gratis. De kinderen uit de groepen 3 tot en met 5 rijden tussen 10.15 en 11.15 uur. De groepen 6 tot en met 8 skaten van 11.30 tot 12.30 uur. En van 13.00 tot 14.00 uur wordt er een tocht van tien kilometer gereden. Deze tocht is voor de doorzetters uit de hoogste groepen. Inschrijven voor de stempeltocht kan via de school waar het kind les krijgt, maar kan ook zaterdag voor aanvang van de tocht.

Skeelermolentocht
Verder vindt zaterdag de skeelermolentocht plaats. Dit is een tocht door de Alblasserwaard van 55 en van 110 kilometer (2 x de 55 km). Deelname aan deze tocht kost 7,50 euro. Inschrijven kan zaterdag vanaf 09.00 uur bij het IJsclubgebouw aan het Kortland in Alblasserdam. De tocht gaat om 10.00 uur van start.

De organisatie van beide tochten is in handen van de Alblasserdamse IJsclub.

Ckido8eWEAAU71z.jpg large

skeelermolentocht-Alblasserwaard-7

IMG_0381 (Medium)