IMG_8626 (Medium)ALBLASSERDAM – De Werfbrug, die de Haven verbindt met Zuiderstek in Alblasserdam is sinds vrijdag 10 juni 2016 weer in gebruik. Dankzij een tijdelijke oplossing kan de hefbrug weer open en dicht. De afgelopen week moest de brug noodgedwongen omhoog blijven staan omdat hij vanwege een kapotte veer niet meer helemaal sloot. De gemeente besloot uit veiligheidsoverwegingen de brug open te zetten.

Reparatie in oktober
De veer fungeert als een soort schokdemper en drukt de brug vast als hij naar beneden is. Later dit jaar, in oktober, wordt de veer in de brug vervangen. Er is voor gekozen om hier tot het najaar mee te wachten om de pleziervaart zo min mogelijk overlast te bezorgen. Tijdens de reparatie kan dat de brug een paar dagen niet open.

Warm weer
Het blijft overigens mogelijk dat de brug bij heel warm weer vastloopt als gevolg van de uitzetting van het brugdek. Mocht dat gebeuren, dan zetten de brugwachters de brug open. Ook dit probleem wordt in oktober, tijdens de reparatiewerkzaamheden, door het onderhoudsbedrijf verder bekeken.

IMG_8626 (Medium)