IMG_8612 (Medium)ALBLASSERDAM – De ophaalbrug tussen het Zuiderstek en de Haven in Alblasserdam is voorlopig buiten werking. Dat meldt de gemeente Alblasserdam op haar website. Door een kapotte veer sluit de Werfbrug niet meer goed. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten de brug daarom omhoog te zetten. De gemeente werkt aan een oplossing, maar weet niet wanneer de veer vervangen wordt.

In 2003 is de ophaalbrug aan de Haven in Alblasserdam buiten gebruik gesteld en is de val (klep) in open stand vastgezet. In oktober 2010 is gestart met de renovatie van de brug, waarbij deze in zijn geheel is gedemonteerd en na herstel weer is opgebouwd. De werkzaamheden vonden plaats als onderdeel van de projecten Haven Zuid en Alblasserwerf. 1-6-2011 is de brug opgeleverd en weer in gebruik genomen. In 2013 investeerde de gemeente 110.000 euro in de brug, omdat er sprake was van een instabiel landhoofd.

De groene brug bij de Haven kreeg in 2014 de naam Werfbrug. Deze naam werd in samenspraak met de Historische Vereniging West-Alblasserwaard bedacht. De naam van de brug heeft betrekking op het feit dat hier vroeger diverse werven gevestigd waren. Als ‘ondertitel’ heeft de brug meegekregen: ‘Verbinding tussen de werven’.

 

IMG_8612 (Medium)

IMG_8626 (Medium)