CkXq6yTW0AEy55Z.jpg large (Medium)ALBLASSERDAM – Een jongen uit Alblasserdam is dinsdagavond 7 juni 2016 aangehouden op De Helling in Alblasserdam na een, zoals de politie het noemt, ‘bizarre achtervolging’. Agenten zagen de jongen zonder helm op een scooter rijden. Toen zij de tiener hierop wilden aanspreken ging de scooterrijder er vandoor. Dit resulteerde in een achtervolging door Alblasserdam en Papendrecht, waarbij tal van overtredingen werden begaan.

Zo reed de jongen over een fietspad en door rood licht. Verder reed hij tegen de rijrichting, negeerde hij het stopteken en gaf hij geen richting aan.

Dwaas
De achtervolging eindigde bij het hek van bouwmarkt Hornbach. Daar ging de jongen met de scooter onderuit. Na de val probeerde de Damdorper nog weg te rennen, maar de agenten bleken sneller te zijn. “Dwaas op bromfiets staande na bizarre achtervolging. Wilde nog wegrennen. Hij reed beter dan hij rende,” merkte één van de agenten van Drechtsteden Buiten op Twitter op. Wijkagent Patricia Hagenaar van Papendrecht Twittert: “Met meerdere eenheden een achtervolging in #Alblasserdam. 6 politiebussen/1 motor vs scooter. Wij winnen…”

Onverzekerd
Bij de aanhouding bleek dat de scooterrijder ook nog eens geen rijbewijs heeft en dat de scooter niet verzekerd was.

Boetes
De tiener kan een flinke hoeveelheid geldboetes tegemoet zien.

Foto’s: @Pol_DBU, @P_Hagenaar, @WA_Alblasserdam, Peter Stam.

Update: De scooter blijkt gestolen te zijn. “De scooter bleek gestolen te zijn. Dit was de reden voor zijn vlucht. Nu mag hij logeren in ons #politiehotel,” schrijft de Alblasserdamse wijkagent Martin Stam op Twitter.

Update2: Burgemeester Jaap Paans noemt het optreden van de politie ‘sterk vasthoudend’. “Ook hier wordt weer duidelijk dat #SamenDoen loont!,” schrijft Paans.

CkXq6yTW0AEy55Z.jpg large (Medium)

13400954_1018254724924751_1005539940_n (Medium) CkXpPp-XIAIVGcm.jpg large (Medium) CkXpXqkWkAEhw5P.jpg large (Medium) IMG_8117 (Medium)

Deel dit bericht via...