IMG_7768 (Medium)ALBLASSERDAM – De Willem IV Rally die zaterdag 4 juni 2016 van start ging op het Raadhuisplein in Alblasserdam heeft 9.999,99 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Burgemeester Jaap Paans gaf zaterdag met de vlag het startsein voor de rally, die georganiseerd werd door Lions Alblasserwaard d’Egelantier. Het betrof een professione­le tourrit  in wedstrijdverband die dit jaar voor de vierde keer werd gehouden en in het totaal al 30.000 euro heeft opgeleverd.

Hersens
Bij de tourrit wordt er echt wat gevraagd van de rijvaardigheid en het samenwerkingsvermogen van de bestuurder en de navigator.  Het ultieme doel  is om vele nachtzoentjes te sparen. Aan de hand van een routeboek gaan de deelnemers van start,” vertelde Guido Revet van de organiserende serviceclub. Volgens Revet heeft de rally niets te maken met topsnelheden, 4-wielspin of driften: “Het gaat deze dag volledig om de pret én vanzelfsprekend de fondsenwerving. Daarnaast gaat het om behendigheid, inzicht en je hersens gebruiken.”

Lustrum
De rally voerde zaterdag door Zuid-Holland en Noord-Brabant. Halverwege de route konden de deelnemers genieten van een lunch. ’s Avonds werd afgesloten met een Indonesisch buffet.  De volgende rally, een midzomernacht rally, wordt gehouden op zaterdag 17 juni 2017. Dan wordt ook het eerste lustrum van het evenement gevierd.

Opbrengst
De opbrengst van bijna 10.000 euro gaat, zoals genoemd, naar het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. In dit huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Op die manier kunnen familieleden aan het zieke kind een nachtzoen of knuffel geven voor het slapen gaan. De kosten van een overnachting bedragen ongeveer vijftig euro, waarvan de familie zelf vijftien euro betaalt. Voor de rest van het bedrag, ongeveer 35 euro per nacht, is het huis volledig afhankelijk van donaties, zoals die van Lions Alblasserwaard d’Egelantier.

IMG_7729 (Medium) IMG_7747 (Medium) IMG_7748 (Medium) IMG_7759 (Medium) IMG_7768 (Medium) IMG_7788 (Medium) IMG_7799 (Medium) IMG_7814 (Medium) IMG_7818 (Medium)

0dVzNurE 04M816eQ b1rL2XnJ DLrDhAlE FcJykfkN mLAUbXGX mRDI8XSb RUDivCUZ tZVTeIPy

Deel dit bericht via...