politieALBLASSERDAM – Een bewoner van een seniorencomplex aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam is slachtoffer geworden van een babbeltruc. De verdachten belden bij diverse bewoners aan. Ze hadden een handtekeninglijst bij zich en spraken Engels. Bij in ieder geval één persoon wisten de daders sieraden buit te maken.

Éen van de verdachte is een vrouw van ongeveer 25 jaar oud en 1.60 meter lang. Ze heeft een stevig postuur en zwart haar in een staart. Verder droeg zij een blauwe broek, beige trui en een bruine tas. De politie heeft vrijdag 3 juni 2016 aangifte bij het slachtoffer opgenomen.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld of andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.

Heeft u tips over de babbeltruc in Alblasserdam? Bel dan 0900-8844.

politie