F35KINDERDIJK – De F-35, bij sommigen beter bekend als de Joint Strike Fighter, vliegt donderdag 2 juni 2016 over de molens van Kinderdijk. Het nieuwe gevechtstoestel zal vanuit een meevliegende F16 worden gefotografeerd. De verwachting van defensie is dat de toestellen rond 16.15 uur op ongeveer 400 meter hoogte boven het molengebied zullen vliegen.

De F-35 maakt donderdag een uitgebreide rondvlucht langs typisch Nederlandse bezienswaardigheden en de belangrijkste luchtmachtlocaties. Zo doet het nieuwe jachtvliegtuig ook de Deltawerken en het centrum van Amsterdam aan.

De vlucht is het eerste moment dat het grote publiek kan kennismaken met de F-35. De 2 F-35’s die afgelopen maand in Nederland arriveerden, blijven nog 2 weken in het alnd voordat ze terugvliegen naar Amerika.  De toestellen zijn daar gestationeerd voor trainings- en testdoeleinden. In Nederland zijn de gevechtsvliegtuigen nog van dichtbij te zien op de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden, 10 en 11 juni.

Update: vanwege de laaghangende bewolking gaat de rondvlucht niet door.

rondvlucht-f-35-defensie-2-juni-2016

F35