IHC Logo Royal IHCKINDERDIJK – Voor werknemers van scheepsbouwer IHC is dinsdag 24 mei 2016 een spannende dag. De personeelsleden krijgen namelijk te horen of zij mogen blijven of ontslagen gaan worden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat bijna 500 man ontslagen zou worden. “Vanwege natuurlijke verloop en de uitvoering van de ouderen -en vrijwilligevertrekregeling is dit aantal gedaald naar 170,” zo laat ween woordvoerder van IHC dinsdagmiddag telefonisch weten.

De ontslagen vallen verspreid over de hoofdlocaties Kinderdijk, Sliedrecht en Krimpen. Verder gaan zo’n 1100 inhuurplekken verloren bij de scheepsbouwer.

In juni 2015 werd bekend dat bij IHC honderden banen zouden verdwijnen. Het scheepsbouwbedrijf moest reorganiseren vanwege teruggelopen bestellingen door de lage olieprijs en voor de grote order uit Brazilië was extra personeel ingehuurd. “De economische ontwikkelingen in de markten waarin IHC opereert, zijn op dit moment zeer onrustig. Met name de daling van de olieprijs, de zich intensiverende en internationaler wordende concurrentie en een veranderende keuzedynamiek aan de klantkant dwingen IHC tot het nemen van maatregelen. Dit betekent dat IHC genoodzaakt is om substantiële kostenreducties te realiseren en de concurrentiekracht te verhogen om ook in de toekomst een stabiel en economisch gezond bedrijf te garanderen,” zo liet een woordvoerder van het bedrijf in 2015 weten.

De werknemers van IHC worden dinsdag verspreid over de dag ingelicht of ze mogen blijven of moeten vertrekken.

IHC Logo Royal IHC

Reacties IHC (Medium)