liggendALBLASSERDAM – De stad Hamelen wordt overvallen door een bende wilde ratten. Ze knagen aan alles wat los zit. De hele wintervoorraad van de stad is aangevreten. En het worden er steeds meer. De bewoners zijn ten einde raad. Dan komt de rattenvanger in de stad… Zaterdag 4 juni 2016 staat Landvast in Alblasserdam in het teken van een unieke voorstelling voor jong en oud. In samenwerking met de stemacteur Vincent van Haaren brengt Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria het spannende verhaal van de Rattenvanger van Hamelen.

Muzikaal verhaal
Door muzikaal invulling te geven aan de sfeer van het verhaal wordt de spanning opgevoerd en een beroep gedaan op het inbeeldingsvermogen van het publiek. Soli Deo Gloria produceert deze voorstelling geheel in eigen beheer. Er is door de artistieke leiding van het orkest een verantwoorde selectie gemaakt van muziekwerken die het verhaal treffend ondersteunen. Het familieconcert is daarom bij uitstek een laagdrempelige manier om kinderen (en volwassenen) op een moderne en aansprekende manier in aanraking te laten komen met klassieke fanfare muziek.

Alle leeftijden
De rattenvanger van Hamelen is geschikt voor alle kinderen in de basisschool leeftijd. Kinderen hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een betalende volwassene. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 5 euro p.p. Per betalende volwassene hebben maximaal 4 kinderen gratis toegang.

De voorstelling vangt om 19.00uur aan en duurt ca 75minuten, de zaal is open vanaf 18.40uur. Kaartverkoop aan de zaal, er is geen reserveringsmogelijkheid.

liggend