DSC_0066 (Medium)ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag vierden ruim tachtig jeugdleden van Scouting Alblasserdam de 80e verjaardag van hun vereniging. Een vrolijke en zonovergoten feestdag met talloze spellen die door de
jaren heen gespeeld zijn. De grote opkomst door zowel jeugdleden als vrijwilligers gaf aan dat iedereen er zin in had. Ook clowns Henk en Steef waren speciaal langsgekomen om het feest mee te vieren. Na de opening gingen alle jeugdleden in gemengde groepen een groot spellenparcours spelen.

Van ouderwets snoephappen en blikgooien tot computerspellen en een donker touwdoolhof, alles kwam voorbij. En bij alle spellen was iedereen megafanatiek, maar vooral het waterballon gooien viel erg in de smaak met het mooie weer. Natuurlijk ben je pas een echte scout als je ook zonder problemen je eigen lunch maakt. Van jong tot
oud bakte iedereen zijn eigen broodjes boven het kampvuur. Na alle spellen te hebben gedaan was het tijd voor het laatste optreden van Henk en Steef en die wilden nog graag eens met iedereen tegelijk een spelletje ballonnentrap doen! Toen ook alle ballonnen gesneuveld waren werd er nog een groepsfoto gemaakt als herinnering aan 80 jaar Scouting Alblasserdam. Deze spellendag was de eerste grote activiteit in het jubileumjaar.

Er volgt nog een aantal activiteiten waaronder een Ouder Kind dag, waarbij ook de ouders eens mogen meedoen om te zien wat Scouting inhoudt. Later in het jaar volgt ook nog een reünie voor leden en oud-leden. Meer informatie over Scouting Alblasserdam is te vinden op www.scoutingalblasserdam.nl.

DSC_0066 (Medium)

DSC_0057 (Medium) DSC_0394 (Medium) DSC_0716 (Medium) DSC_0759 (Medium) DSC_0769 (Medium) DSC_0906 (Medium)