IMG_4744 (Medium)ALBLASSERDAM – Vrijdag 20 mei 2016 is Camperpark Kinderdijk op Haven-Zuid in Alblasserdam officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam en wethouder Fatih Özdere van de gemeente Molenwaard. De wethouders duwden het toegangshek open, waarna een camper van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) het terrein op kwam rijden. Op de tijdelijke camperplaats is plaats voor 44 campers.

De afgelopen jaren is het aantal campers dat gebruikt maakt van een overnachting in Alblasserdam sterk gegroeid naar 1700 overnachtingen in 2015. De 14 plekken die beschikbaar waren aan de zijde bij Landvast, bleken vaak niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Ondernemer Kees van Vuuren is hierop ingesprongen op met als resultaat: Camperpark Kinderdijk. Het terrein wordt de komende drie jaar voor 5000 euro per jaar verhuurd door de gemeente.

Samenwerken
“We zijn trots op ons historisch molengebied Kinderdijk en trots op onze dorpen Alblasserdam en Kinderdijk. Dit alles laten we graag zien aan de vele bezoekers die het gebied bezoekt. Door intensief samen te werken willen we het gebied versterken en voor de toekomst behouden. Samen met inwoners en ondernemers kunnen we op een werelderfgoedwaardige manier de toeristische, recreatieve kwaliteiten van het gebied versterken en de leefbaarheid in de dorpen garanderen. Camperpark Kinderdijk is hier een mooi voorbeeld van,” stelden de wethouders.

Toeristenstroom
Steeds meer toeristen weten het molengebied Kinderdijk te vinden. Om de toenemende toeristenstroom te reguleren werken de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard en de SWEK intensief samen. Zo hebben ze onder andere een Visitor Management Plan opgesteld. Het realiseren van geschikte parkeerplaatsen voor bezoekers aan Kinderdijk op Haven-Zuid is een van de maatregelen uit dit plan.

IMG_4705 (Medium) IMG_4723 (Medium)

IMG_4744 (Medium)

IMG_4759 (Medium) IMG_4766 (Medium) IMG_4772 (Medium)