IMG_4883 (Medium)ALBLASSERDAM – Vrijdag 20 mei 2016 om 15.45 uur reikte wethouder Peter Verheij diploma’s uit aan dertien leerlingen van het leerwerkbedrijf Alblasserdam Smile. De leerlingen volgden een opleiding Beroeps begeleidende Leerweg, de Entreeopleiding niveau 1, in samenwerking met Terra trainingen en het ROC Da Vinci college en ROC Amsterdam.

Om dit diploma te behalen, kregen zij gedurende één jaar één dag per week les in het MFC Maasplein en deden zij minimaal 650 uur praktijkervaring op bij diverse bedrijven en instellingen in Alblasserdam. De leerlingen hadden allen een grote achterstand op de arbeidsmarkt en kunnen met dit diploma op zak hun kansen op werk vergroten.

De leerlingen die hun diploma van het ROC Amsterdam ontvingen zijn:

 • Bianca Laffeber
 • Cassandra Bouman
 • Chris Nuis
 • Evelien Visser
 • Jimmy den Hartigh
 • Jordy Tanzarella
 • Romy Hulsbergen
 • Tamara Kroon
 • Ilse Wijting
 • Kirsten de Feo
 • Mandy de Jong

De leerlingen die reeds eerder zijn geslaagd maar nu het diploma ontvangen van het ROC Da Vinci zijn:

 • Evelien Sagius
 • Rosaura Diaz

De leerling die een certificaat ontvangt omdat zij in het verleden reeds een diploma heeft gehaald:

 • Tineke Garsthagen

Smile
De gemeente Alblasserdam heeft ervoor gekozen de dienstverlening aan de onderkant van de arbeidsmarkt, inclusief de sociale werkvoorziening, zoveel mogelijk lokaal te gaan organiseren. Het leerwerkbedrijf Smile is een belangrijk onderdeel binnen deze dienstverlening. Smile werkt aan ontwikkeling van mensen met een beperking of een achterstand op de arbeidsmarkt. Arbeid, opleiding en bedrijfsvoering zijn hiervoor middelen. Door deze unieke constructie en prettige samenwerking tussen gemeente, bedrijven en opleidingsinstanties worden de kansen op de arbeidsmarkt voor de deelnemers aanzienlijk vergroot.

Foto’s: Richard Veen en Peter Stam.

DSCF5444 (Medium) DSCF5456 (Medium) DSCF5539 (Medium) DSCF5561 (Medium) IMG_4826 (Medium) IMG_4833 (Medium) IMG_4837 (Medium) IMG_4842 (Medium) IMG_4849 (Medium) IMG_4883 (Medium)