begraafplaats in alblasserdamALBLASSERDAM – Alblasserdam krijgt woensdag 18 mei 2016 een herinneringsboom: een boom waarin mensen een herinnering aan, of foto van, een dierbare kunnen hangen die overleden is. De boom wordt geplaatst bij de Alblasserdamse begraafplaats. Voorafgaand aan de ingebruikname van de boom is er woensdag een herdenkingsbijeenkomst in Landvast. Alblasserdammers worden uitgenodigd om samen met een familielid, vriend of buur om 16.00 uur naar de herdenkingsbijeenkomst bij Landvast te komen.

Daar zal onder het genot van een hapje en drankje de herinneringsboom in gebruik worden genomen door de inwoners van Alblasserdam zelf. Zij kunnen dan namelijk een kaartje, briefje, boodschap of foto ter herinnering aan hun dierbare in de boom hangen. De nadruk zal liggen op ontmoeting en het samen koesteren van herinneringen.

Een mooi herinneringskaartje, dat verder ingevuld kan worden, kan worden opgehaald op het kantoor van de SWA aan het Cortgene 20 in Alblasserdam.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen januari werden inwoners van Alblasserdam uitgenodigd om ideeën over en voor hun dorp op papier te zetten. Gonnie Verboom kwam met het idee voor een herinneringsboom op de proppen. Zij werd zelf op de jonge leeftijd van 49 jaar weduwe en weet uit ervaring hoe belangrijk het is om mooie herinneringen aan een dierbare te koesteren.

begraafplaats in alblasserdam