parallelweg1 (Medium)ALBLASSERDAM – Afgelopen week vierden Woonkracht10 en de eerste bewoners van de totaal twintig nieuwbouwwoningen aan de Parallelweg in Alblasserdam de officiële oplevering. Erwin Zwijnenburg, bestuurder van Woonkracht10, overhandigde met trots de sleutel aan de familie Grari bij de voordeur van hun nieuwe woning aan de Parallelweg in Alblasserdam. Zwijnenburg; “In het begin gingen we uit van circa 33 woningen, maar door een hoofdspanningskabel in de grond, waren we genoodzaakt om het woningaantal te verlagen naar 28.”

Zwijnenburg vervolgde: “Dit is mijn eerste oplevering als bestuurder van Woonkracht10. Om zo’n mooie woning uit handen te geven voelt als een feestje!” De familie Grari kijkt uit naar de komende periode: “De aankomende dagen hebben wij vrij genomen om van deze woning onze eigen plek te maken. Het is een fijn idee dat we deze zomer al van ons huis kunnen genieten.”

Eengezinswoningen
De locatie aan de Parallelweg is in 2007 door Woonkracht10 aangekocht. Zwijnenburg vertelt: “Vooraf is goed nagedacht over het type woning dat geschikt is voor deze plek in het centrum van Alblasserdam. Zo is er momenteel meer behoefte aan grondgebonden eengezinswoningen dan aan appartementen of seniorenwoningen.”

A-label
Alle twintig woningen zijn energiezuinig (energielabel A) en voorzien van een CV en badkamer met douchehoek en wastafel. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, op de zolderverdieping is een vierde kamer met overloop.

parallelweg1 (Medium)

 

IMG_3448 (Medium) IMG_3456 (Medium)