Persbericht HVWAALBLASSERDAM – In het Historisch Informatie Centrum van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard aan het Cortgene 3 in Alblasserdam mocht voorzitter Ruud Boele vrijdagmiddag een bijzonder boek in ontvangst nemen uit handen van de 90-jarige Ary M. Lels. Laatstgenoemde heeft een autobiografie geschreven die de titel ‘Man van de waterkant’ heeft gekregen. Met vlotte pen behandelt de auteur alle bijzondere episodes uit zijn leven en onthult hij tal van gebeurtenissen die tot op heden onbekend zijn gebleven.

Het boek beschrijft zijn jonge jaren in Alblasserdam, in de oorlogsjaren, in Nederlands-Indië en in militaire dienst. Ook de jaren als trainee/jong procuratiehouder en lid van de hoofddirectie bij L. Smit & Co’s Internationale Sleepdienst, als prominent lid van de Holland-Amerika Lijn komen aan de orde.

Het boek is verrijkt met unieke foto’s uit eigen albums, waardoor het ook een waardevol tijdsdocument is geworden en veel Alblasserdammers zal aanspreken. Man van de Waterkant is een stevige paperback die zo’n 350 pagina’s telt. Het boek bevat ruim 400 afbeeldingen  en kost 19,95 euro.

De officiële presentatie vindt plaats op 19 juni. De autobiografie heeft een mooi plekje gekregen in de bibliotheek van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard.

Persbericht HVWA