Persbericht HVWA 2ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft weer een nieuwe fototentoonstelling samengesteld. De foto’s kunnen vanaf  zaterdag 14 mei 2016 worden bekeken in de bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam.

De nieuwe fototentoonstelling gaat over ‘Bejaardenhuisvesting toen en nu in Alblasserdam’. Er worden foto’s getoond van Huize De Waard, de feesten ter ere van het 20- en 25-jarig bestaan van Huize de Waard en de verhuizing naar De Alblashof.

Van de Alblashof worden foto’s getoond van de nieuwbouw en de officiële opening door Prinses Margriet. De foto’s komen voor een groot deel uit de persoonlijke albums van de voormalige directeur en adjunct-directeur van Huize De Waard, respectievelijk de heren Bakker en de Zwart.

Ook zijn er foto’s te zien van de gesloopte bejaardenwoningen van de Scheldehof en De Wielen en van de gesloopte woningen voor ‘Oude van Dagen’ aan de Groene Zoom en de latere nieuwbouw. Ze zijn beschikbaar gesteld door  de voormalige beheerster, mevrouw van der Heiden.

Tenslotte worden nog foto’s van enkele andere complexen voor bejaardenhuisvesting geëxposeerd, te weten gesloopte bejaardenwoningen aan Koningin Wilhelminaweg, bejaardenwoningen aan Klaproosstraat, Meidoornpad en Kastanjelaan en de appartementen van Het Anker aan het Wilgenplein.

De officiële opening vond vrijdagmiddag 13 mei 2016 plaats en werd gedaan door mevrouw van de Heiden en de heren Bakker en De Zwart. De tentoonstelling blijft in de bibliotheek tot eind augustus 2016.

Persbericht HVWA 1 Persbericht HVWA 2