IMG_2619 (Medium)ALBLASSERDAM – Op de zonovergoten voetbalvelden van vv Alblasserdam werd woensdag 11 mei 2016 het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gehouden. De groepen 5 en 6 van zes basisscholen uit Alblasserdam (de Boeg, de Schalm, de Loopplank, het Palet, ’t Nokkenwiel en het Kompas) werkten vol enthousiasme de wedstrijden af. Rond 19.00 uur was het toernooi afgelopen en konden de punten geteld worden en werden de prijzen uitgereikt.

De uitslag zag er als volgt uit:
Jongens groep 6: 1. Kompas 2. de Loopplank 3.’t Nokkenwiel2
Jongens groep 5: 1. het Palet 2. de Schalm 3. de Boeg
Meisjes groepen 5 en 6: 1. de Boeg 2. de Schalm 3. het Palet

Flinke klus
Het toernooi is al jaren een begrip in het Damdorp. Al vele jaren organiseert de club jaarlijks het toernooi voor de groepen 5 tot en met 8. Marco Cornelissen en Frank Bosch zijn de drijvende krachten achter het toernooi. “Het is altijd weer een flinke klus om te organiseren, maar ontzettend leuk om te doen,” vertelt Marco. Hij vervolgt: “Gelukkig kunnen we altijd een beroep doen op vele vrijwilligers die ons in de voorbereiding en op de dag zelf helpen om alles in goede banen te leiden.” Frank vult aan: “Wat ook erg leuk is, is dat er steeds meer meisjes meedoen. Daardoor zijn we in staat om ook voor de meisjes aparte wedstrijd te organiseren.”

Groepen 7 en 8
Over twee weken (op woensdag 25 mei) wordt het toernooi voor de groepen 7 en 8 georganiseerd.

Voetbalclinic
Voor wie nog extra voetbalskills wil oefenen organiseert de club op woensdagmiddag 18 mei in samenwerking met Football Skills Nederland (FSN) een voetbalclinic van 15 uur tot 17.15 uur. Gedurende de clinic wordt er divers oefenstof geboden door de (gediplomeerde) trainers van vv Alblasserdam èn FSN. Dribbelen, kappen en draaien, aan- en meenemen, passen en trappen, passeren, scoren, creativiteit, zelfwerkzaamheid komen allemaal aan bod. Iedereen van 5 tot en met 11 jaar is van harte uitgenodigd mee te doen. Deelname is gratis en voor drinken wordt ook gezorgd. Kijk voor meer informatie op de website of de facebookpagina van vv Alblasserdam.

IMG_2619 (Medium)

IMG_2609 (Medium) IMG_2616 (Medium) 13178698_1244483422242738_7976731445483020805_n