IMG_2281 (Medium)ALBLASSERDAM – Een man heeft maandag 9 mei 2016 een fiets gestolen uit de winkel van Het Rijwielhuis aan de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. De man, met getinte huidskleur en een lange baard, liep rond 17.30 uur de fietsenzaak in en pakte daar een damesfiets. Hij ging er vervolgens snel vandoor. Een medewerker ging de fietsendief achterna, maar verloor hem ter hoogte van het oude Wipmolenterrein uit het oog.

Mensen met tips over de diefstal kunnen zich bij de politie melden via het nummer 0900-8844.

Update:
De politie heeft aan de hand van getuigenverklaringen maandagavond een instap gedaan in een woning in Alblasserdam. “We waren er al snel achter wie volgens ons de dader moest zijn. Maandagavond zijn we daarom in Alblasserdam een woning binnengestapt. De verdachte was niet thuis. Dinsdagochtend deden we dit opnieuw en toen is de man aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 30-jarige Alblasserdammer. Hij zit nog vast. De fiets is vooralsnog zoek,” aldus een politiewoordvoerder.

Tips
Tips over de diefstal dan wel de locatie waar de fiets nu is, zijn welkom bij de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000.

IMG_2281 (Medium)

IMG_227b (Medium)

Zo ziet de gestolen fiets eruit.

Zo ziet de gestolen fiets eruit.