Zingende Vlaardingse burgemeester Bert Blase nu het theater in kleinALBLASSERDAM / PAPENDRECHT – Bert Blase, oud-burgemeester van Alblasserdam en huidig burgemeester van Vlaardingen, betreedt binnenkort het podium in een nieuwe rol. Het laatste literaire werk van de burgemeester staat centraal in een muzikale en avondvullende theatervoorstelling in theater De Willem in Papendrecht.

Afgelopen najaar verscheen het succesvolle debuutalbum Als De Draak De Kop Opsteekt. Muzikant Hans Trompert schreef de Nederlandse luisterliedjes aan de hand van de gelijknamige gedichtenbundel van Blase. Samen met een talentvolle band staan zij op zaterdag 28 mei 2016 in Theater De Willem in Blase zijn woonplaats Papendrecht.

Kwaliteit
De kwaliteit en de originaliteit van het album trok de aandacht van onder meer het televisieprogramma Hart van Nederland, radioprogramma Evers staat op en dagblad De Telegraaf. Er werden zelfs eervolle vergelijkingen gemaakt met Raymond van het Groenewoud, Ramses Shaffy en Frank Boeijen. ‘Een verrassende combinatie van melancholische arrangementen, poëtische teksten en warme, ingetogen zang met een rauw randje.’

Kaarten + cadeau
De voorstelling start om 20.15 uur. Kaarten kosten zestien euro en zijn hier te bestellen. Voor de Alblasserdammers heeft Blase een cadeau. Wie op de site van De Willem, bij het afronden van de bestelling, de code ‘gratisboek’ intoetst, krijgt tijdens de voorstelling het boek ‘Burgemeester van Beroep’ gratis.

Zingende Vlaardingse burgemeester Bert Blase nu het theater in klein