IMG_7598 (Medium)ALBLASSERDAM – Joop Gottmers, ex-crimineel èn Europees Kampioen kickboksen, heeft afgelopen weekend een kickboksclinic gegeven bij de Alblasserdamse vechtsportschool Köngzhi (Tang Soo Do). Gottmers kwam op uitnodiging van eigenaar Leonard van der Kuijl naar het Damdorp. Na een twee uur durende clinic en een korte pauze, begon Joop met het vertellen van zijn levensverhaal. (zie filmpje)

Joop Gottmers werd in 1986 Europees kampioen kickboksen en verdiende miljoenen aan de handel in drugs. Toen hij voor de tweede keer uit de gevangenis kwam had hij binnen een paar dagen alweer een kilo cocaïne op zak voor de verkoop. Tegenwoordig runt hij een kickboksschool en verzorgt hij clinics over de hele wereld. Verder is hij preventiewerker en reist stad en land af om op scholen te vertellen over de gevaren van alcohol en drugs.

Zware crimineel
Gottmers weet wat het is om verslaafd te zijn. Hij begon rond zijn vijftiende met drugs te experimenteren en was later ook handelaar van allerlei verdovende middelen. Tevens maakte de agressieve Gottmers carrière als vechtsporter. Een politieman die hem van jongs af aan gekend heeft vertelde over hem: “Joop was een echt zware crimineel met een enorme uitstraling. Elke politieman in Bergen op Zoom kende hem en was bang om door hem in elkaar geramd te worden. De verandering die hij heeft doorgemaakt is heel bijzonder.”

Meer informatie over Joop Gottmers en zijn boek is te vinden op deze website.

IMG_7395 (Medium) IMG_7399 (Medium) IMG_7447 (Medium) IMG_7536 (Medium) IMG_7598 (Medium) IMG_7625 (Medium) IMG_7676 (Medium) IMG_1171 (Medium) IMG_1240 (Medium)