Ahmet en Johan Vv Alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM  – Niet alleen de derby tegen de Zwerver zorgde zaterdag 30 april 2016 voor een speciaal tintje bij vv Alblasserdam. Vlak voor de aftrap werden aanvoerder Johan de Vries en Ahmet Kuyucu van het eerste team gehuldigd. Daarnaast had het bestuur een kleine reünie georganiseerd voor een succesvol elftal uit de jaren ’60.

Onder toeziend oog van het vele publiek langs de lijn, werden Johan de Vries en Ahmet Kuyucu en hun partners naar voren geroepen door voorzitter Arjan Maat. Maat sprak lovend over beide spelers die al sinds hun jeugd bij vv Alblasserdam spelen. Daarna overhandigde hij een ingelijst gepersonaliseerd shirt met daarop het aantal gespeelde wedstrijden voor het eerste elftal: de Vries speelde er inmiddels al 350 en Kuyucu 250.

Reünie
Tijdens de huldiging stonden er niet 2 maar drie elftallen op het veld. Uiteraard de spelers die de derby gingen spelen maar ook een elftal uit de jaren ’60 waarvoor een reünie georganiseerd was. Deze helden van de club waren in het seizoen ‘65-’66 kampioen geworden en mochten daarvoor een wedstrijd in de Rotterdamse Kuip spelen. Een foto daarvan prijkt op canvas in de bestuurskamer van vv Alblasserdam. Bijna alle spelers van die foto hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om de derby tegen de Zwerver met elkaar te komen bekijken. Bas van Schagen, de aanvoerder destijds sprak vol lof over dit initiatief van de club: “We vinden het allemaal erg leuk dat de vereniging dit voor ons doet. Dat waarderen we zeer. We hebben allemaal genoten van deze middag. Voor ons en onze partners was het erg leuk om de oude herinneringen op te halen.”

Derby
Na de huldiging trapte de teams af voor de derby vv Alblasserdam- de Zwerver. Een enerverende wedstrijd waarin alles zat en eindigde in een 2-2- gelijkspel. Saillant detail: de van de Zwerver overgekomen jeugdspeler Robin Lodder viel voor de tweede keer in bij het eerste van vv Alblasserdam en kwam daardoor voor het eerste tegen zijn broer Mike Lodder te spelen.

Ahmet en Johan Vv Alblasserdam (Medium)

IMG_2028 (Medium)

Namen aanwezige oud-spelers: Adrie Looijen, Wim van ’t Hof, Bé Vos, Peter Visser, Cas Wegman (trainer) Wout Plaisier, Joop de Vries, Piet Tinus, Bas van Schagen, Hans Kroeze, Jan Roodnat, Ton van Zanten.