IMG_0703 (Medium)ALBLASSERDAM – Op het parkeerterrein van Haven Zuid (Zuiderstek) in Alblasserdam is afgelopen week een nieuwe, tijdelijke camperplaats in gebruik genomen. Er zijn 45 plekken van zes bij tien meter. Verder is er elektra, zijn er douches, toiletten en een recreatieruimte, waar groepen gebruik van kunnen maken. De nieuwe locatie vervangt de camperplaats bij Landvast.

Voor de camperplaats, gestart door een ondernemer, is door de gemeente een vergunning verleend voor maximaal drie jaar. “Door het tijdelijk realiseren van de camperplaatsen krijg Alblasserdam tijdelijk meer mogelijkheden voor overnachtingen. Dat geeft een positieve impuls aan het gebied Haven-Zuid, doordat er dagelijks meer bezoekers worden getrokken, die ook gelijk gebruik kunnen maken van de ontwikkelingen die gaan spelen met de komst van het transferium, zoals de shuttleservice,” zo schrijft wethouder Arjan Kraijo in een brief aan de gemeenteraad.

Kraijo vervolgt: “Daarnaast zal er meer omzet worden gegenereerd door lokale ondernemers en levert deze ontwikkeling toeristenbelasting (maximaal 4 euro per camper per nacht) op voor onze gemeente.”

De officiële opening van de camperplaats vindt komende maand plaats.

IMG_0703 (Medium)

IMG_0698 (Medium) IMG_0701 (Medium)