Roparun VerrassingseventALBLASSERDAM –Voor vrijdagavond 22 april stond er weer een verrassende avond in Cultureel Centrum Landvast op de agenda van Roparun team 238 RTZN. Op deze avond hebben de  gasten kunnen  genieten van een 4-gangen diner en is er een bedrag van 10.200,00 euro opgehaald voor het goede doel.

Sprekers voor het goede doel
De avond is gestart met een indrukwekkend , emotioneel  en inspirerend verhaal van Cindy uit Alblasserdam. Deze is voorgelezen door de organisator van dit event; Richard Leeuwis.  Een verhaal over de strijd die ze voert  tegen haar ziekte. Dankzij een bijdrage van de Roparun Stichting heeft ze met haar dierbare enkele dagen door kunnen brengen in een vakantiehuis om te proberen even de gedachten op wat anders te zetten. Monique Rijshouwer was namens het familiehuis aanwezig en vertelde over de nieuwe campagne ‘Ze kan wel zonder haar, maar niet zonder hem’. De video die bij deze campagne hoorde ging deze avond in première en is hier terug te zien https://vimeo.com/162943790

Het Familiehuis wil onderdak bieden aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. In de directe nabijheid van het ziekenhuis kunnen deze hier  logeren voor korte of langere tijd om dichtbij hun partner, familielid of vriend te zijn. Stichting Roparun heeft een toezegging van 1,7 miljoen gedaan voor het nieuw te bouwen familiehuis.

Entertainment
Irene & Friends zorgde voor een  sfeervolle en gezellige omlijsting van de avond. Speciaal voor de Roparun hebben ze ook een nummer geschreven en voor het eerst live gespeeld op deze avond. Er kwamen tijdens  veiling  mooie veilingstukken onder de hamer  die een extra bijdrage leverde aan het totaalbedrag. ‘Ik ben er  trots op dat zoveel vrijwilligers zich samen hebben ingezet  om dit tot een geslaagd event te maken. En voor de eindopbrengst die grotendeels tot  stand is gekomen door de serviceclub en ondernemers  die aanwezig waren zijn wij natuurlijk enorm dankbaar.’  aldus medeorganisator van dit evenement en Roparun teamlid Richard Leeuwis die dit al voor de derde keer succesvol  heeft georganiseerd.

Roparun doorkomst Alblasserdam
De Roparun komt op maandag 16 mei dwars door Alblasserdam via de Edisonweg. De teams zijn aan te moedigen langs de weg of op het terrein van MAAT Transport aan de Edisonweg die ook dient als wisselplaats van de ruim 70 Roparun teams die uit Hamburg komen. Op het terrein zijn diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Naast de sportieve inspanning, moet er uiteraard ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor dit doel. Het verrassingsevent was hier een onderdeel van.

Donaties
Het geld wordt gebruikt voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. In elke familie en/of vriendenkring zijn er vaak mensen die getroffen worden door deze ziekte. Deze mensen en naasten maken zware tijden door. De stichting Roparun probeert hierin een verzachtende rol te spelen. Stichting Roparun Palliatieve Zorg heeft op 1 augustus 2006 het CBF-Keur ontvangen. Dit betekent dat een donateur er op kan vertrouwen dat er verantwoord met de donatie omgegaan wordt.

Roparun Verrassingsevent4

Roparun Verrassingsevent Roparun Verrassingsevent1 Roparun Verrassingsevent2 Roparun Verrassingsevent3