IMG_0498 (Medium)ALBLASSERDAM – Zes Alblasserdamse basisscholen hebben vrijdag 22 april 2016 meegedaan aan de Koningsspelen. De Koningsspelen zijn een actief en sportief Oranjefeest met als doel kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen. De Alblasserdamse scholieren vierden de Koningsspelen vrijdag op vier locaties in het dorp namelijk sportpark Molenzicht, sportcentrum Blokweer, zwembad Blokweer en sportpark Souburgh. Hier verzorgden de sportverenigingen AA Atletiek, VV Alblasserdam en CKC Kinderdijk diverse clinics.

Wethouder Arjan Kraijo (sport) opende de spelen op sportpark Molenzicht. Burgemeester Jaap Paans sloot rond 14.00 uur af op sportpark Souburgh.

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Sinds de eerste editie nemen jaarlijks meer dan een miljoen kinderen en rond de 5.400 basisscholen deel aan de Koningsspelen. Deelname aan de Koningsspelen is een vrije keuze van de scholen. In Alblasserdam namen de volgende scholen deel: het Palet, ’t Nokkenwiel, het Kompas, de Loopplank, de Boeg en de Schalm.

Foto’s: Jolinda Verhaert, Andre Veth , Linda_BashPR, Arjan Kraijo, Michael Haveman en Peter Stam.

IMG_0455 (Medium) IMG_0458 (Medium) IMG_0462 (Medium) IMG_0467 (Medium) IMG_0482 (Medium) IMG_0486 (Medium) IMG_0498 (Medium) IMG_0517 (Medium) IMG_0523 (Medium) IMG_0527 (Medium) IMG_0532 (Medium) IMG_0534 (Medium) CgotU_yUcBM_M6V (Medium) CgotU8lUoAA3mMp (Medium) CgotU8XU4AAD9rq (Medium) CgotU88UkAEX0GW (Medium) CgowqCkUUAAML9c (Medium) CgowzQqWIAAwQgF (Medium) CgowzRDUoAAsPxR (Medium) CgoZQdSUcAAKpV7 (Medium) CgpghNeUUAELAGC.jpg large (Medium) Cgq5rEdWIAEVmh_ (Medium)