mpb van SDG (Medium)ALBLASSERDAM – Zaterdag 16 april heeft de Melody Percussion Band (MPB) van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam deelgenomen aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap te Nunspeet. Voor dit kampioenschap werd het werk Triptych ingestudeerd. Triptych is speciaal gecomponeerd voor het ONSK door Henk Smit.

De beoordeling wordt blind gedaan door een 3 koppige vakjury. Jury leden horen alleen de muziek, zij zien niet welke groep er op dat moment op het podium staat. Een half uur voor aanvang wordt er door middel van loting bepaald in welke volgorde er gespeeld gaat worden.

Voor de deelnemers is er nog een extra moeilijkheid tijdens het spelen. Er wordt niet op het eigen vertrouwde instrumentarium gespeeld. Alle groepen spelen nieuwe instrumenten die speciaal voor dit kampioenschap beschikbaar worden gesteld.

De loting bepaalde dat de MPB als laatst moesten spelen. Alle repetitietijd, inzet en extra studie uren werden beloond met 83 punten, dit staat in de muziekwereld bekend als een mooie eerste prijs. In de middelklasse eindigde de MPB uiteindelijk als 5e van Nederland. Een prestatie van formaat.

De MPB gaat na deze deelname hard aan de slag met repertoire voor het jubileumconcert wat gepland staat op 12 november.

mpb van SDG (Medium)