atv tennis alblasserdamALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag, 16 april, heeft het eerste herenteam van T.V. Alblasserdam een knappe 3-2 thuisoverwinning geboekt op T.V. de Sluipers uit Reeuwijk. Het tennisteam, bestaande uit Paul Mallee, Peter Koops, Balazs Houthuyse, Attila Houthuyse, Peter Houthuyse, Mels Korteweg en Siebe Versendaal toonde in alle wedstrijden veel karakter en strijdlust waardoor 3 van de 5 partijen werden omgezet in winst.

Siebe Versendaal zorgde voor het eerste punt voor ATV door een 6-2 7-6 overwinning op Leon van Leeuwen. Omdat Balazs Houthuyse door een zeer ongelukkige liesblessure zijn enkelpartij heeft moeten opgeven, kwam daarmee de tussenstand op 1-1 te staan.

Na de twee enkel partijen, gingen de eerste twee dubbelpartijen de baan op. Paul Mallee en Attila Houthuyse begonnen erg sterk aan hun dubbel wat resulteerde in een 6-4 winst van de eerste set. In de tweede set leken de mannen van de Sluipers iets beter te gaan spelen en trokken met 3-6 de tweede set naar zich toe, waardoor een derde set voor de beslissing moest zorgen. Deze laatste set ging zo gelijk op dat de derde set, bij een 6-6 stand, beslist moest worden met een tiebreak. Na 12 bloedstollende punten wonnen de heren van T.V. de Sluipers de tiebreak en daarmee de wedstrijd.

T.V. Alblasserdam stond daarmee op een 1-2 achterstand en ondertussen stonden ook Peter Koops en Siebe Versendaal achter in hun dubbelpartij. Zij verloren de eerste set met 5-7. De tweede set gingen Peter en Siebe nog beter spelen en trokken deze redelijk eenvoudig naar zich toe met 6-2. Ook in deze dubbel moest een derde set bepalen wie de partij zou winnen. Gelukkig bleven Peter en Siebe gefocust en hielden ze het niveau van de tweede set vast, waardoor zij al snel op een 5-2 voorsprong kwamen in de derde set. De tegenstanders kwamen nog wel terug tot 5-4, maar dit mocht niet baten want Siebe serveerde bij 5-4 voorsprong de wedstrijd uit, waardoor ATV weer op gelijke hoogte kwam met de Sluipers: 2-2.

De laatste partij van de dag werd gespeeld door Balazs en Attila Houthuyse die het opnamen tegen Niels en Frank van T.V. de Sluipers. In het begin van de eerste set leek het erop dat de Alblasserdammers deze wedstrijd gemakkelijk naar zich toe zouden trekken, omdat binnen mum van tijd 5-2 op het scorebord stond. De Sluipers knokten zich echter sterk terug en wonnen zelfs de eerste set met 5-7. Balazs en Attila bleven gefocust spelen en schakelde zelf nog naar een hogere versnelling waardoor de broers op fenomenale wijze de laatste partij van de dag naar zich toetrokken: 5-7 6-2 6-4.

Met deze knappe 3-2 overwinning is een goede stap gezet richting het uiteindelijk doel: handhaving in de hoofdklasse van de KNLTB voorjaarscompetitie.